Taking too long? Close loading screen.

Etusivu

Miten somepuutarhan saa kukoistamaan?

Puutarhanhoidossa on mielestäni paljon samaa someilun kanssa. Analytiikan tiedot ovat kasvupohja, multa. Savimaassa viihtyy retiisi ja pinaatti, moreenissa kukoistaa niittykasvit, eikä vääränlaiselle pohjalle istutettua julkaisua saa menestymään edes rahalla.

Somettaja on puutarhuri ja meitä on monenlaisia. Muutamat elävät ja hengittävät puutarhaansa ja vaistonvaraisesti vastaavat sen tarpeisiin. Heille sopii uudet kanavat ja rohkeatkin kokeilut vaikka AR:ää hyödyntävien videoiden kanssa. Useimmat innostuvat jaksoittain ja löytyy niitäkin jotka kastelevat ja kitkevät vain pakon edessä. Apuun löytyy tällöin ajastusohjelmia ja Hootsuiten kaltaisia somenhallintaohjelmia.

Se mitä sisältöä puutarhaan istuttaa riippuu paitsi puutarhurin mieltymyksistä myös puutarhan sijainnista ja siitä millaista satoa halutaan. Viisas somepuutarhuri yhdistää puutarhaansa hyötyä ja viihdettä sopivassa suhteessa.

Sää on se mitä tapahtuu, eikä sitä voi juuri säädellä. Mutta varautua voi. Kriisiviestintästrategiat ja somekalenteri auttavat hädässä. Kasvukaudelle mahdollisesti osuviin helleputkiin ja ukkosiin voi valmistautua etukäteen. Pitkäjänteinen jatkuva analyysi ja strateginen suunnittelu analyysin pohjalta auttaa melkein kaikkeen, ne ovat vesi ja ravinteet.

Lue lisää minusta!
Valikko